Galaxnytt

Nyheter från hela Galaxen

Boktips!

 

Idag ska vi prata om boktips. Det finns många böcker man kan göra boktips av. Men nu ska vi göra boktips på är Harry Potter, Det magiska hjärtat och Mysteriet på Hester Hill

.

Harry Potter handlar om en pojke som får en förbannelse av en man som heter Lord Voldemort, som inte får nämnas vid namn. Harry Potter bor hos sin moster, morbror och sin kusin Dilly. En dag kommer en jätte, Hagrid, och tar med sig Harry till Hogwarts. Där blir dom indelade i Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff och Raveclaw. Harry Potter blir indelad i Gryffindor av sorteringshatten.

Det magiska hjärtat handlar om en tjej som heter Roberta hon har en bästa kompis som heter Charlotte hon är svårt sjuk. Charlotte behöver ett nytt hjärta och det är bråttom. På en auktion hittar Roberta en jordglob som hon vet är magisk. Om man lyckas utföra ett mycket speciellt uppdrag kan den uppfylla en önskan. Genast ser Roberta en chans att rädda Charlotte. Tillsammans med kompisen Eric gör hon alt för att Charlotte ska bli frisk. Men ska det hinna i tid innan det är försent.

Mysteriet på Hester Hill börjar. – Nu! Hon tände ficklampan och sprang nerför den branta trappan. Frank skulle just följa efter när han fick syn på något som fick han att häpna. Det hängde en almanacka på väggen vid en av bokhyllorna. Datumet stämde, det såg Frank på en gång. Men året var 1915. Meg och Frank ska tillbringa några sommarveckor hos farbror Eliot och Carl på Hester Hill. Så fort det kommer fram till det stora huset så börjar det hända märkliga saker. Vad är det för barn som Meg hör gråta på natten? Vem är flickan med flätan som väntar på den övergivna tågstationen? Och vad var det för olycka som en gång i tiden hotade att förstöra både Hester Hill och hela byn?

av Ida

«

© 2018 Galaxnytt. Tema av Anders Norén.